Loading...

Monday, February 15, 2010

RAYA CINA DI RUMAH AMA..

Assalamualaikum..InsyaAllah ingin kongsi sedikit cerita beraya di rumah tok atau ama pada 14 februari baru2 ini..sebelum itu ana berkongsi perjalanan pulang dari mache ke rumah..sudah lama x update blog ana ni dsbabkan masygul dgn urusan di kampus..minggu sebelum cuti mendapat assgnment yang banyak dalam suasana xda air di UiTM pada ketika itu..sempat bermalam di rumah kawan ana di mache iaitu ukhti Hidayah bersama sahabat2 lain iaitu Farhana,Fara dan Yanie...asif kerana telah menyusahkan ukhti Hidayah sekeluarga..dapat merasai suasana kampung yang nyaman..terpikir sem ni kena berlakon arab..hehe boleh la g umah Hidayah..mumkin??..InsyaAllah dalam perancangan..seterusnya ana menghabiskan al-wajib yang diberi oleh lecturer,ummi Hidayah pandai dalam membuat kuih muih..dapat mengisi perut ketika masygul membuat tugasan..Alhamdulillah laziz...Ghadan,kami berangkat semula ke mache,kelas arab dan kelas Economy terpaksa dibatalkan ekoran xda air..menjalankan tggjwb utk hantar assgnment..sedar x sedar demam dah datang kembali..Fii as-saniah masa'an ana tumpang solat zohor di Al-Baiyt Ujrah ukhti Zureen..syukran atas penjagaan ukhti selama ana demam terpaksa bermalam dan menyusahkan sahabat2 di rumah Ukhti..Fii Al-Khomisah masa'an ana bersama ukhti Asma' berangkat ke rrumah ukhti Lily bermalam di sana..syukran pada ukhti sekeluarga..Fii Yamul Juma'att Lailan,ana,ukhti Asma',ukhti Kasyifah,wa ukhti Lily berangkat ke rumah ana di Pulau Pinang..kali ini bawa kawan2 ana berjalan2 sekitar Pulau Pinang..Uhibbuki Fillah..hope semua sahabat happy di sini..nanti datang lagi ya..

~Raya Cina 2010~
Pada pukul 12 tgh hari berangkat ke rumah ama(tok cina),ana bersama usrah serta sahabat2 ana ukhti Asma',Kasyifah dan Lily turut bersama ziarah ke rumah ama..Setiba disana Jiku(paksu) dan my cousin Lim Jean dah tunggu di bawah kondominium..terus ke rumah ama di tingkat 6..ama dan paklong dah sedia menunggu di rumah..ama ada tanya dlm bhsa cina mujur ana faham..huhu..ama:siapa mereka ni?..ana pun jawab:ini kawan2 dari kelantan..actually bhsa cina ni mudah utk difahami..huhu..hmm kemudian Jiku ajak makan..nak tau cmna bhsa cina cakap??..Jiku:Hang Seak Fan(hehehe)..hang tu bermakna cepat,seak fan pula makan..dapat makan pizza dan ayam..sementara menunggu abah,kami yang muda2 ni buat sesi penggambaran dekat swimming Pool bawah rumah ama..huhu..habis semua tempat pegi tangkap gembar..actually ana nak kongsi,pelan rumah atau kondominium ni dibuat oleh seorang arkitek iaitu paksu ana Jiku atau his real name Lim Jo Soon merupakan adik ummi ana..seorang arkitek yang berjaya dan paksu yg always ambil berat akan anak saudaranya..selesai bergambar dan habis beraya dapat angpau..hehe..Toche ama,Jiku,paklong and my cousin Jean..hope our family love will last forever..Happy Chinese New Year..see you all next time..



2 comments:

  1. salam.wah meriah raya cina anti kali ini. Ana tumpang gembira untuk ukhti. Semoga ukhuwwah yang dibina ini berkekalan. Amiin.

    T8 CARE UKHTI SABRINA~

    ReplyDelete
  2. wasalam ya ukhti..syukran..uhibbuki fillah..amiin..

    ReplyDelete